Modificarea sau anularea comenzii.

In cazul in care doriti sa modificati sau să anulati comanda efectuata, trebuie sa ne contactati cat mai repede la numarul de telefon 0753011424, iar un operator va prelua solicitarea dumneavoastra si va face tot posibilul pentru modificarea sau anularea comenzii. Dacă comanda a fost deja expediată catre dumneavoastra, aceasta nu mai poate fi anulata sau modificată.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Clientul va fi informat despre indisponibilitate iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Medisens Heath Care va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB/mandat) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate.

 

Dreptul de retragere din contract/ retur

In cazul in care nu sunteti multumit pe deplin de produsele cumparate, acestea pot fi returnate cu respectarea conditiilor de retur asa cum sunt expuse in continuare.

 

Termenul de retragere

Aveți posibilitatea retragerii din contract și să returnați produsul prin exprimarea intenției de retragere prin telefon la numarul 0753011424 sau în scris la adresa de email [email protected] sau folosind Formularul de Retragere ce poate fi descărcat în mod gratuit de pe pagina www.medisens.ro, în termen de 14 de zile calendaristice de la momentul la care ați intrat în posesia produsului, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare daca este cazul.

În cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, perioada de retragere expiră în 14 zile de la ziua în care ați intrat în posesia ultimului produs sau a ultimei piese. La notificarea intentiei de retur, vă vor fi puse la dispozitie toate detaliile necesare efectuarii returului.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Clientul informeaza medisens.ro cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, Clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere/retur care se va solicita la adresa de email: [email protected],  telefonic la callcenter-ul dedicat la Nr: 021 266 0001 sau daca este disponibil pe site-ul MEDISENS HEALTH CARE S.R.L. in sectiunea Retur; urmand a primi acordul pentru returnarea produselor in termen de maxim 3 zile lucratoare. Produsele pot fi returnate doar in ambalaj original si fara a avea semne de folosire si/sau deteriorare.
b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

Clientului care a notificat medisens.ro conform celor de mai sus, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire au fost returnate sau inmanate catre medisens.ro sau unei persoane autorizate de medisens.ro sa receptioneze produsele (de obicei firma de curierat rapid indicata in formularul de Retur de pe www.Medisens.ro), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat medisens.ro decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt expediate de Client inainte de expirarea perioadei de 14 zile impachetate corespunzator pentru protejarea pe durata transportului. 

Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate accesoriile livrate și documentele aferente (factura, certificat de garantie etc.).

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu Medisens Health Care SRL).

Nu sunt acceptate pentru retur produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă (de ex. mai mult de 1 ora de utilizare), zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Clientul poate returna un produs in termen de 14 zile, incepand cu ziua in care intra in posesia acestuia, cu conditia de a nu utiliza dispozitivul medical mai mult de o ora (factura primita in momentul achizitiei va avea precizat numarul de ore de functionare a dispozitivului), in caz contrar returul dispozitivului nu va mai fi posibil.

Produsele ce constituie un ansamblu trebuie returnate ca ansamblu.

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Clientul medisens.ro nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:
a) In cazul in care cererea de returnare are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat (data la care clientul a intrat in posesia produsului).
b) In cazul in care se returneaza un produs care nu este in aceeasi stare in care a fost livrat  si insotit de toate documentele primite la livrare (factura, certificat de garantie etc.)..
c) In cazul in care produsele au fost confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate in mod clar.
d) In cazul in care au fost comandate si livrate produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Client (aceste produse pot fi  marcate in prezentare ca produse nereturnabile).
e) In cazul in care au fost comandate si livrate produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
Important.
Conform Art.16, lit. e) din OUG nr. 34/2014, sunt prevazute “Exceptări de la dreptul de retragere” in care se mentioneaza ca "furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator." .
In ceasta categorie se incadreaza produsele care au fost deja utilizate (desigilate de catre client) si care in urma utilizarii devin inutilizabile pentru alte persoane, datorita caracterului lor netransmisibil si personal, precum si produsele si accesoriile care intra in contact cu pielea/mucoase/fluide ale corpului etc.

Exemple:

  • produse de igienă intima;
  • produse care vin în contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: termometre, nebulizatoare, aspiratoare nazale, concentratoare oxigen etc.)

Aceste produse nu se accepta pentru returnare.

Consumabilele sanitare (măști de protecție, mănuși, dezinfectant, accesorii oxigen etc. ) - pot fi returnate doar dacă sunt sigilate.

 

Retur DOA (Dead on arrival)

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, în condițiile menționate în certificatul de garanție ce însoțește produsul.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere al impachetarii vor fi refuzate.

 In cazul retragerii din contract a Clientului, medisens.ro ii ramburseaza acestuia toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea sa, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care coletul a fost primit si s-a constatat ca produsele respecta conditiile de returnare.

Returnarea banilor se face folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Clientul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Clientului plata de comisioane in urma rambursarii.

Clientul medisens.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca partial contravaloarea platita pentru produse daca acestea sunt intr-o stare de diminuare a valorii de revanzare (nu au toate componentele, nu au documentatia initiala sau alte cauze care modifica produsul initial).

Nu sunt acceptate la retur produsele contra ramburs.